کلم پلو

طرز تهیه کلم پلو

کلم پلو در برخی مناطق ایران و به خصوص شیراز از غذاهای محبوب به شمار می رود .

در این پست طرز تهیه این غذای خوشمزه را قرار داده ایم .

ابتدا برویم سراغ مواد لازم

مواد لازم برای تهیه کلم پلو برای 4 نفر:

 

 

 

  1. برنج ، نیم کیلوگرم
  2. کلم قمری ، 1 عدد متوسط
  3. گوشت قیمه ای، 350 گرم
  4. پیاز، 1 عدد متوسط
  5. نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم
  6. روغن به مقدار لازم

کلم پلو

طرز تهیه

ابتدا برنج را شسته و در مقدار لازم آب خیس کنید

سپس پیازها را بشویید و پس از پوست کندن، به صورت خلالی یا ریز خرد کنید.

کلم قمری ها را نیز شسته و پوست بگیرید؛ سپس به صورت نگینی خرد نمایید .

تابه ای نسبتا گود آماده کرده و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس نیمی از پیازهای خردشده را با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا پیاز نرم شود.

پس از آن، گوشت قیمه ای را به پیاز داغ اضافه کرده و همراه آن تفت دهید.

سپس 2 پیمانه آب به مواد بیفزایید و شعله اجاق گاز را زیاد کنید.

وقتی آب به جوش آمد ، شعله اجاق گاز را کم کرده و در تابه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد.

زمان لازم برای پخت گوشت حدود یک ساعت است. پس از پایان پخت گوشت، نمک، فلفل و زعفران را به اندازه مورد نیاز به آن اضافه کنید و 2 الی 3 دقیقه حرارت دهید و سپس زیر تابه را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید.

در تابه دیگری مقداری روغن ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود

سپس باقیمانده پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا کمی طلایی رنگ بشود.

پس از آن، کلم ها را  که به صورت نگینی خرد کرده بودید به روغن و پیاز اضافه کرده و مقداری زعفران به آن بیفزایید و بگذارید روی اجاق گاز، تا پخته و نرم شوند.

پس از تکمیل مرحله سرخ شدن، گوشت قیمه ای مخلوط با پیاز را به کلم های سرخ شده اضافه کنید. به این ترتیب، مایه کلم آماده است.

حالا برنج را مانند روش معمول پخت برنج آب کشی، در آب جوشانده و سپس آب کشی کنید

سپس قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن مقداری روغن در آن، کف دیگ را با سیب زمینی یا نان پوشش دهید؛ البته برای این منظور از برگ کلم برگ نیز می توانید استفاده کنید.

سپس چند کفگیر از برنج آب کش شده را کف قابلمه بریزید و پس از آن مخلوط مایه را روی برنج بپاشید.

این کار را به صورت لایه لایه با برنج و مایه آن قدر تکرار کنید تا مواد تمام شود. حالا برنج را به روش معمول دم کنید.

دم کشیدن این پلو معمولا یک تا 5/1 ساعت زمان لازم دارد.

دمی مرغ و برنج

طرز تهیه دمی مرغ و برنج

دمی مرغ و برنج از غذاهای خوشمزه و سریع آماده شو است . در این مطلب طرز تهیه این غذای خوشمزه را قرار داده ایم :

مواد لازم برای تهیه دمی مرغ

  • برنج ایرانی 3 پیمانه
  • مرغ (ران یا سینه خردشده) سه قطعه
  • فلفل دلمه ای ( قرمز رنگ و خرد شده ) یک عدد متوسط
  • پیاز (خرد شده) 1عدد
  • سیر چهار حبه
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل به میزان لازم
  • روغن زیتون چهار قاشق غذا خوری
  • زعفران به میزان لازم

دمی مرغ و برنج

طرز تهیه دمی مرغ و برنج

در ظرفی مناسب ابتدا روغن را روی حرارت کم داغ می کنیم .

سپس مرغ را در آن به مدت  هفت تا هشت دقیقه تفت می دهیم .

بعد از آن مرغ ها را از ظرف درآورده و کنار می گذاریم.

به ترتیب پیاز ، سیر و فلفل دلمه ای را در قابلمه ریخته و آنقدر هم می زنیم تا پیازها بلوری رنگ شوند .

6 پیمانه آب در قابلمه ریخته و به همراه کمی نمک و فلفل می جوشانیم .

وقتی که آب جوش آمد برنج و مرغ و زعفران آب کرده را اضافه می کنیم .

بعد به طریق کته برنج را می پزیم .

تقریبا 40 دقیقه زمان لازم دارد تا دمی مرغ حاضر شود .

میتوانید این غذای خوشمزه را نوش جان کنید .

غذاهای برتر برای داشتن عضلاتی قوی تر

photo_2017-02-09_13-28-07

تفاوت بین برنج قهوه ای و سفید تنها در رنگ آنها نیست. دانه کامل برنج دارای چندین لایه می باشد. اگر فقط یک لایه خارجی آن را برداریم، آنچه نامیده می شود، برنج قهوه ای است. در اثر این فرایند، مواد مغذی موجود در برنج، به مقدار خیلی کم از بین می روند.

حال اگر برنج قهوه ای آسیاب شود، مقدار زیادی از لایه های دانه برنج به همراه سبوس و مواد مغذی آن از بین می روند و آن چه باقی می ماند، همان برنج سفید است.

در طی آسیاب کردن برنج قهوه ای و تبدیل آن به برنج سفید،67 درصد ویتامین ب3، 80 درصد ویتامین ب1 ، 90 درصد ویتامین ب6 ، نصف منگنز، نصف فسفر، 60 درصد آهن و تمامی فیبرهای محلول و اسیدهای چرب ضروری موجود در آن از بین می روند.

مواد مغذی موجود در یک لیوان برنج پخته شده ی سفید و قهوه ای:

برنج سفید برنج قهوه ای

کالری 266 218
پروتئین (گرم) 5 5/4
کربوهیدرات (گرم) 6/58 8/45
فیبر (گرم) 5/0 5 /3
چربی (گرم) 4/0 6/1
اسیدهای چرب غیراشباع (گرم) 1 /0 6/0
کلسترول (میلی گرم) 0 0

خواص برنج قهوه ای

برنج قهوه ای منبع خوبی از منگنز، سلنیوم و منیزیم می باشد. یک فنجان برنج قهوه ای، 80 درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می کند. منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک می کند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل می شود. منگنز جزء مهم آنتی اکسیدان می باشد که جلوی تخریب سلول را می گیرد. منگنز جلوی رعشه، ضعف روحی، جوش های پوستی و آسیب های لوزالمعده را می گیرد.

یک فنجان برنج قهوه ای پخته شده در حدود 3/27 درصد از نیاز روزانه بدن به سلنیوم را تامین می کند. سلنیوم یکی از اجزای اساسی سوخت و ساز بدن می باشد، برای مثال در سوخت و ساز هورمون های تیروئیدی شرکت می کند، نوعی آنتی اکسیدان می باشد و وظیفه ایمن سازی بدن را بر عهده دارد. سلنیوم با کمک ویتامین E نقش آنتی اکسیدانی خود را کامل می کند. سلنیوم نه تنها برای مقابله با سرطان مهم است، بلکه برای بیماری های قلبی، کاهش علامت های تنگی نفس و درد و همچنین تسکین ورم و التهاب مفاصل بسیار مفید می باشد.

برنج قهوه ای از آنجا که دارای مقدار زیادی فیبر و سلنیوم می باشد، برای بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ بسیار مفید می باشد.

 

برای خرید این برنج  لطفا از لینک زیر اقدام نمایید .

 

http://nodasht.com/product/tortuga-glasses/

خواص جو دوسر

سبوس جو دو سر پوسته خارجی دانه جو دو سر است که منبع غنی از فیبر خوراکی .پروتئین. کلسیم . آهن . منیزیم . فسفر . پتاسیم . سدیم . روی . مس . منگنز . سلنیوم . ویتامین E ، K، B1،B2 ، B6 ، ریبوفلاوین و فولات می باشد و به همین دارای خواص شگفت انگیز زیر است.

• درمان انواع ناراحتی های دستگاه گوارش
• پیشگیری و بهبود ورم مفاصل
• مناسب برای افراد مبتلا به سلیاک

سلیاک

• پیشگیری و درمان انواع بیماریهای قلبی
• درمان دیابت
• کاهش وزن
• جلوگیری از یبوست

درمان یبوست با سبوس جو دو سر

جو دو سر غله ای رژیمی با فیبر بالا و حاوی آنتی اکسیدانهای قوی و ویتامینهایی اعم از B و E و غنی از املاح معدنیست . فیبر این غله رژیمی به دو صورت محلول و غیر محلول است. جو دو سر دارای خواص زیادی است که در اینجا به طور مختصر به آنها اشاره می کنیم :

• لاغری با جو دو سر

جو دو سر و ورزشکاران

• جلوگیری از بیماری های قلبی – عروقیجو دو سر پرک برای تهیه نان، کیک، بیسکوئیت و مافین
• کاهش سطح کلسترول
• کاهش فشار خون
• تعادل قند و انسولین خون در بیماران دیابتی

جو دو سر و دیابت

• درمان یبوست و هموروئید

درمان یبوست با جو دو سر

• جلوگیری از انواع سرطان
• کاهش و کنترل وزن
• کمک به بیماران مبتلا به سلیاک

بیماری سلیاک

• تقویت سیستم دفاعی بدن
• شادابی و جوانی پوست با جو دو سر

سیلیکون و جو‌دوسر، معجزه جوانی و مبارزه با آلزایمر

ماسک رفع دانه های سر سیاه

خواص جو دو سر پرک
جهت آگاهی بیشتر از خواص خارق العاده جو دو سر پرک و سبوس آن در درمان و پیشگیری بیماریهایی همچون سرطان، یبوست، کمبود ویتامینها به ویژه ویتامینهای خانواده B ، کلسترول و تری گلسرید و کبد چرب، بیماریهای پوستی و آلرژی می توانید به قسمت جو دو سر پرک رجوع نمایید و همچنین جهت تهیه غذاهای خوشمزه و مقوی به قسمت آشپزی به خصوص سوپهای تهیه شده از جو دو سر که در کنار خواص زیاد آنها کمک زیادی به لاغر شدن و برطرف شدن یبوست و درمان هموروئید می نمایند، رجوع کنید.

با استفاده از جو دو سر پرک آماده مصرف ، شما می توانید مقویترین و لذیذترین صبحانه و انواع سوپها و آش ها وغذاها را با فیبر بالا و ویتامین B تهیه نمایید. و حتی مقداری از آن را بر روی سالاد بریزید. در تهیه انواع سوپ شما می توانید بر حسب سلیقه خود یک پیمانه جو دو سر را در چهار الی شش پیمانه آب سرد ریخته و بپزید . برای تهیه انواع سوپ می توانید به قسمت آشپزی همین وب سایت مراجعه فرمائید.

مژده برای بانوانی که می خواهند صورتی زیبا و لطیف داشته باشند و با استفاده از جو دوسر می توانند انواع ماسکهای طبیعی را برای پوست صورت تهیه نمایند.

جو دو سر باید در محلی خشک و خنک نگه داشته شود و در معرض رطوبت نباشد.