ما در این پست این مواد را به شما معرفی خواهیم کرد .
اعداد استفاده شده در این پست مربوط به صد گرم سبوس برنج می باشد .
مواد موجود در سبوس برنج ( صد گرم ) :
انرژی ۲۷۵ كالری آب ۹/۷ گرم پروتیئن ۱۳/۵ گرم چربی ۱۵/۵ گرم نشاسته ۵۰ گرم كلسیم ۷۵ گرم فسفر ۱۴۰۰ میلی گرم آهن ۲۰ میلی گرم پتاسیم ۱۵۰۰ میلی گرم ویتامین ب ۱ ۲/۲۵ میلی گرم ویتامین ب ۲ ۰/۲۵ میلی گرم ویتامین ب ۳ ۳۰ میلی گرم
بررسی مواد موجود در برنج و برنج قهوه ای را را هم در پست های دیگری قرار داده ایم که می توانید به ترتیب از این لینک و این لینک بخوانید .
https://nodasht.ir/wp-content/uploads/2020/10/سبوس-برنج.jpg341512علی پور علیhttps://nodasht.com/wp-content/uploads/2016/02/-3-e1455438093682.pngعلی پور علی2020-10-20 12:46:202020-10-20 12:46:20بررسی مواد موجود در سبوس برنج
برای جلوگیری ازپرخوریدربرنامه هایکاهش وزنکاهش یبوستبدون دارو، درخشانی و جوانی، تمیزی پوست، بسیار مفید است و روغن استخراج شده از آن درغذاهایآسیایی به دلیلمناسب بودن آن برای پخت و پزدر دمای بالامانندسرخ کردن مفید است. این است کهگفته می شودمواد مغذی برنج در پوست آن است.مصرفسبوس برنج خواص درمانیزیادی دارد، یک منبع عالی ازمواد مغذی ضروریاست
سبوس برنج منبع خوبی از ویتامین ها و املاح معدنی از جمله آهن، منگنز، فلوراید و ویتامینهای گروه B و E می باشد.
بر خلاف سبوس برنج که دارای مقادیر بالای ویتامین B است، برنج سفید نه تنها ویتامین B ندارد بلکه حاوی ماده ای است که که ویتامین B را رسوب می دهد. تحقیقات نشان داده که مصرف برنج قهوه ای در چین یکی از عوامل جلوگیری از پیری زودرس، ریزش و سفید شدن مو در بین چینی هاست.
خواص غذایی – دارویی سبوس برنج
اشخاص چاق را سریع لاغر می کند و نسخه شفابخش برای درمان چربی شکم و پهلو است.
وجود ویتامین B۵ در آن باعث تحریک پیاز مو شده و از سفید شدن و ریزش مو جلوگیری کرده و به مرور زمان موهای سفید را مشکی می کند و موجب رویش مجدد مو می شود.
وجود ویتامین E و خاصیت آنتی اکسیدانی قوی آن خاصیت ضد چروکیدگی پوست دارد و ضمن حفظ رطوبت پوست، از پیری سلولها جلوگیری می کند.
سبوس را قهرمان شادی می دانند و برای تقویت اعصاب مفید است.
برای کبد مفید بوده و کلسترول خون را کاهش می دهد.
خاصیت ضد سرطانی دارد و آنتی آلرژیک است و به توازن قند خون کمک می کند.
خواص عصاره سبوس برنج
عصاره سبوس برنج عبارت است از عصاره آبی الکلی سبوس برنج که هر میلی لیتر این عصاره نباید کمتر از ۶۰میکروگرم ویتامین B۱ که معادل ۱۴/۵گرم سبوس برنج است، باشد و مقدار مصرف آن ۸میلی لیتر است،
از سبوس برنج روغنی بدست می آید که در فروشگاه ها و سوپر مارکت ها موجود است. روغن سبوس برنج به رنگ زرد طلایی است و به سختی به رنگ سفید و روشن پیدا می شود. این روغن تا حرارت ۱۶۰ درجه فاسد نمی شود.
خواص دارویی و غذایی روغن و عصاره برنج
روغن سبوس برنج حاوی ویتامین های B و E می باشد که باعث تقویت موی سر می گردد و رطوبت موی سر را حفظ می کند.
این روغن در تهیه صابون و شامپو و فراورده های آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرارمی گیرد. مشروط به آنکه به صورت غیر فعال در آمده باشند.
عصاره سبوس برنج با تشکیل یک لایه بر روی پوست بعد از شستشواز خشک شدن پوست جلوگیری کرده و از پوست محافظت می کند و پوست را روشن کرده و از اثر صاف کنندگی برخوردار است.
از عصاره طبیعی سبوس برنج در ساخت کرمهای پوستی استفاده می کنند تا خشکی پوست و ترک خوردگی سر آرنج، زانو، پاشنه پا، دستها و نقاط دیگر بدن را رفع نماید.
استفاده از سبوس برنج تاثیرات مختلفی روی پوست بدن دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
رطوبت دهی به پوست و جلوگیری از ترک خوردگی
افزایش رشد سلول های پوستیبه دلیل دارا بودن اینوستیول به عنوان یکی اعضای حانواده ویتامین B
جلوگیری از پیری پوست و جذب اشعه ماورای بنفش خورشید به دلیل دارا بودن آریزانول
بهبود گردش خون و افزایش ترشحات پوستی و از بین بردن سلول های مرده پوست به دلیل دارا بودن آریزانول
تحریک رشد سلول های پوستی و بهبود به عملکرد و سلامت پوست به دلیل دارا بودن اسیدفیتیک
برای استفاده خوراکی، میتوان یک قاشق غذاخوری پودر سبوس را در 1.5 لیوان آب دم کرد و پس از صاف کردن کمی صبر و دوباره آن را صاف کرد و هر بار نصف لیوان و حداکثر 2 بار در روز از آن استفاده كرد. دم کرده سبوس باید در یخچال نگهداری شود و برای بیشتر از 2 روز هم تهیه نشود. اگر پودر سبوس ضدعفونی شده باشد، میتوان آن را با شیر، ماست و سوپ مخلوط و استفاده کرد. در درمان یبوست نیز استفاده بیشتر از روزانه یک قاشق غذاخوری سبوس توصیه نمیشود که این مقدار برای کودکان 2 تا 12 سال به نصف کاهش پیدا میکند و معادل یک قاشق مرباخوری است. در کودکان زیر 2 سال هم استفاده از سبوس برنج توصیه نمیشود.
برخي خواص اين غذاي معجزه آسا كه در پژوهشهاي مختلف مورد تائيد علمي قرار گرفته عبارتند از:
رفع چربي پهلو و شكم جلوگيري از ريزش و سفيد شدن موها و كمك به رويش مجدد مو خاصيت آنتياكسيداني(ضدپيري) خاصيت ضد سرطاني تقويت كننده اعصاب مفيد براي كبد كمك به كاهش فشار و كلسترول خون حفظ رطوبت پوست و ترميم آن و ضد پيري و چروكيدگي زودرس پوست مهمترين راه درمان طبيعي يبوست كمك به توازن قند خون
مواد موجود:
فیبر، املاح معدنی، آهن، منگنز، فلور، ید، ویتامین های گروه Bو E
نقض عمده غذایی ایرانی های برنج خوار، کسر ویتامینهای (ب) موجود در سبوس برنج است. زیرا ما برنج سفید کرده را که فاقدد ویتامین بوده و دارای ماده ضد ویتامین است می خوریم و سبوس آن را که مخزن ویتامینها و مواد فوق می باشد دور می ریزیم. سبوس برنج دارای ویتامین (ب) به مقدار زیاد است ولی برنج نه تنها ویتامین (ب) ندارد بلکه باعث رسوب این ویتامین نیز می شود.
بهترین خاصیت سبوس که از قدیم شناخته شده است، به فیبر آن برمیگردد که از یبوست و چاقی پیشگیری میکند. حسن دیگر سبوس، القای حس سیری است زیرا مثلاً غلات سبوسدار بیشتر از غلات تصفیه شده در دستگاه گوارش میمانند و آب به خود میگیرند و احساس سیری بیشتری به فرد میدهند.
فایده دیگر سبوس، کاهش جذب کلسترول است که باعث کاهش چربی خون شده و غیرمستقیم از بروز بیماریهای قلبی- عروقی پیشگیری میکند. سبوس ۱۸-۱۵ درصد کلسترول خون را پایین میآورد؛ مثلاً فردی که کلسترول ۲۲۰ دارد، اگر روزانه نان کامل مصرف کند، این کلسترول به زیر ۲۰۰ یعنی حد طبیعی میرسد.
سبوس جذب قند را نیز کم میکند و زمینه ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
این ماده غیرمستقیم بر فشارخون هم تأثیر دارد. به این ترتیب که کاهش وزن و کاهش چربی خون میتواند باعث کاهش فشارخون شود اما مستقیم در درمان فشارخون موثر نیست.
در ضمن جویدن بهتر و بیشتر سبوس نیز برای دندانها مفید است.
دلیل اصلی مغذی بودن سبوس، وجود ویتامینهای گروهBاست. وقتی سبوس غلات جدا میشود، ویتامینهایB1 یا تیامین، B3 یا نیاسین و بیوتین در آنها کم میشود. در واقع، منبع اصلی ویتامینهای گروهB غلات هستند اما نانهای سفید و بدون سبوس از این لحاظ فقیر تلقی میشوند. به علاوه، در غلات، انواع مواد معدنی مثل آهن، منیزیم، کلسیم و فسفر نیز وجود دارد اما وجود فیبر در سبوس غلات جذب این مواد معدنی به خصوص آهن و کلسیم را تأمین میکند
موضوع مهم در مورد استفاده از سبوس برنج، آلوده نبودن آن است. سبوس در عملیات خشک کردن و بوجاری برنج جدا میشود و در محیط نامناسب قرار میگیرد و اگر بدون ضدعفونی شدن، بهصورت فله و در بستهبندیهای غیرمطمئن مصرف شود، میتواند مشکلساز و باعث ورود قارچ و میکروب به بدن شود. به همین دلیل بهتر است سبوس در بستهبندیهای بهداشتی، دارای نام و نشان استاندارد و از داروخانهها خریداری شود.
برای استفاده خوراکی، میتوان یک قاشق غذاخوری پودر سبوس را در ۱٫۵ لیوان آب دم کرد و پس از صاف کردن کمی صبر و دوباره آن را صاف کرد و هر بار نصف لیوان و حداکثر ۲ بار در روز از آن استفاده كرد. دم کرده سبوس باید در یخچال نگهداری شود و برای بیشتر از ۲ روز هم تهیه نشود. اگر پودر سبوس ضدعفونی شده باشد، میتوان آن را با شیر، ماست و سوپ مخلوط و استفاده کرد. در درمان یبوست نیز استفاده بیشتر از روزانه یک قاشق غذاخوری سبوس توصیه نمیشود که این مقدار برای کودکان ۲ تا ۱۲ سال به نصف کاهش پیدا میکند و معادل یک قاشق مرباخوری است. در کودکان زیر ۲ سال هم استفاده از سبوس برنج توصیه نمیشود.