کلم پلو

طرز تهیه کلم پلو

کلم پلو در برخی مناطق ایران و به خصوص شیراز از غذاهای محبوب به شمار می رود .

در این پست طرز تهیه این غذای خوشمزه را قرار داده ایم .

ابتدا برویم سراغ مواد لازم

مواد لازم برای تهیه کلم پلو برای 4 نفر:

 

 

 

  1. برنج ، نیم کیلوگرم
  2. کلم قمری ، 1 عدد متوسط
  3. گوشت قیمه ای، 350 گرم
  4. پیاز، 1 عدد متوسط
  5. نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم
  6. روغن به مقدار لازم

کلم پلو

طرز تهیه

ابتدا برنج را شسته و در مقدار لازم آب خیس کنید

سپس پیازها را بشویید و پس از پوست کندن، به صورت خلالی یا ریز خرد کنید.

کلم قمری ها را نیز شسته و پوست بگیرید؛ سپس به صورت نگینی خرد نمایید .

تابه ای نسبتا گود آماده کرده و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس نیمی از پیازهای خردشده را با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا پیاز نرم شود.

پس از آن، گوشت قیمه ای را به پیاز داغ اضافه کرده و همراه آن تفت دهید.

سپس 2 پیمانه آب به مواد بیفزایید و شعله اجاق گاز را زیاد کنید.

وقتی آب به جوش آمد ، شعله اجاق گاز را کم کرده و در تابه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد.

زمان لازم برای پخت گوشت حدود یک ساعت است. پس از پایان پخت گوشت، نمک، فلفل و زعفران را به اندازه مورد نیاز به آن اضافه کنید و 2 الی 3 دقیقه حرارت دهید و سپس زیر تابه را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید.

در تابه دیگری مقداری روغن ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود

سپس باقیمانده پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا کمی طلایی رنگ بشود.

پس از آن، کلم ها را  که به صورت نگینی خرد کرده بودید به روغن و پیاز اضافه کرده و مقداری زعفران به آن بیفزایید و بگذارید روی اجاق گاز، تا پخته و نرم شوند.

پس از تکمیل مرحله سرخ شدن، گوشت قیمه ای مخلوط با پیاز را به کلم های سرخ شده اضافه کنید. به این ترتیب، مایه کلم آماده است.

حالا برنج را مانند روش معمول پخت برنج آب کشی، در آب جوشانده و سپس آب کشی کنید

سپس قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن مقداری روغن در آن، کف دیگ را با سیب زمینی یا نان پوشش دهید؛ البته برای این منظور از برگ کلم برگ نیز می توانید استفاده کنید.

سپس چند کفگیر از برنج آب کش شده را کف قابلمه بریزید و پس از آن مخلوط مایه را روی برنج بپاشید.

این کار را به صورت لایه لایه با برنج و مایه آن قدر تکرار کنید تا مواد تمام شود. حالا برنج را به روش معمول دم کنید.

دم کشیدن این پلو معمولا یک تا 5/1 ساعت زمان لازم دارد.

Rate this post
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *